Wat is het risico van influencer marketing?

Tegenwoordig zijn de jonge generaties enkel nog bezig met hun mobiele telefoon. Posts gaan viral en mensen verdienen miljoenen met het uploaden van foto's en video's. Het gaat zelfs zo ver dat sommige mensen een enorm aantal fans krijgen die zich verbonden voelen met de vlogger/blogger. Deze personen worden ook wel influencers genoemd, omdat zij op elk moment van de dag hun volgens aan het beïnvloeden zijn.


"Als de influencer het draagt, dan moet het wel goed zijn, ik wil het ook!"


Influencer marketing is een big business op het internet. Zelfs grote merken studeren kleding, sieraden en producten op naar bekende influencers in de hoop dat zij het product benoemen en laten zien in hun post. Soms gebeurd dit gratis, maar vaak worden er betaalde samenwerkingscontracten afgesloten die in de duizenden euro's kunnen oplopen. Maar laten we eerlijk zijn, deze vorm van marketing kent ook grote risico's; 'wat nou als je duizenden euro's betaald, maar uiteindelijk geen extra bestellingen ontvangt met de kortingscode die je influencer publiceerde?'

Zoek een influencer die bij jouw bedrijf, product en visie past. Als je bijvoorbeeld een product verkoopt dat helpt bij het droogtrainen van je spieren, ga dan opzoek naar een influencer met doelgroep die binnen deze niche valt. Het kiezen van de juiste influencer kan soms uren in beslag nemen en er zijn vele agency's die je hierbij willenhelpen. Wij raden je aan om zelf opzoek te gaan naar influencers en deze persoonlijk (of hun manager) te benaderen. Hierdoor kun je zelf een band opbouwen met de influencer en bespaart het je vaak ook geld.


Vergis je niet!

Er zijn enkele vlakken waar veel ondernemers zich vergissen als het gaat om influencer marketing. Probeer de influencer niet als verkoopkanaal te zien, maar gebruik ze om jouw verhaal te vertellen. Investeer daarnaast in een langere samenwerking, hierdoor zal het bereik van de influencer ook een band met jouw bedrijf, verhaal en product kunnen opbouwen en worden de resultaten waardevoller.


Hoe vind je nou de beste influencer?

Verken social media platforms zoals Instagram en voer bepaalde hashtags in die jouw product of campagne vertegenwoordigen. Als je speciaal hondenvoer voor Franse Buldogs wilt verkopen, dan ga je opzoek naar een influencer die in deze niche opereert. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op: #speciaalhondenvoer #hondeninfluencer #frenchie #fransebuldog ect. Scrol over de verschillende accounts tot je een paar goede account hebt gevonden, kies vervolgens de beste uit.


Mocht je niet goed weten hoe je influencer marketing moet aanpakken, dan mag je ons altijd een bericht sturen, wij helpen je met veel plezier!

Wij zijn verhuisd!